18 ℃

Wilders kiest voormalig PvdA-minister Ronald Plasterk als verkenner: “Heb altijd warme band gehad met PvdA”

Wilders kiest voormalig PvdA-minister Ronald Plasterk als verkenner: “Heb altijd warme band gehad met PvdA”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com / EU2016 NL from The Netherlands / Creative Commons CC 2.0 / Flickr

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders heeft oud-minister Ronald Plasterk voorgedragen als verkenner. Volgens Wilders is dat een logische keus vanwege zijn warme band met de partij waar Plasterk minister voor is geweest.

Geert Wilders is na het incident met de eerste verkenner Gom van Strien snel doorgeschakeld naar een nieuwe verkenner. Met oud-minister Ronald Plasterk hoopt Wilders een verkenner te hebben aangewezen die weet hoe de hazen lopen in politiek Den Haag en tegelijkertijd al jaren afstand heeft tot de dagelijkse gang van zaken op het Binnenhof.

Ook zegt Wilders het fijn te vinden dat de nieuwe verkenner een verleden heeft bij de PvdA, een partij waar Wilders warme gevoelens voor heeft: “Als ik geen eigen partij zou hebben opgericht, zou ik met zekerheid lid zijn geworden van de PvdA. Ik wil niet zeggen dat we als PVV een gelijksoortig partijprogramma hebben als de PvdA, maar er zijn wel veel overeenkomsten. Daarom ben ik verheugd dat ik Plasterk als verkenner kan aanwijzen. En wie weet, wellicht is dit een eerste stapje richting een nieuwe partij met de naam PVV-GL-PvdA.”

 
Deel dit artikel: