22 ℃

Verkenner Gom van Strien stopt ermee: “In korte tijd veel bereikt”

Verkenner Gom van Strien stopt ermee: “In korte tijd veel bereikt”
Foto: YT CC

DEN HAAG - PVV-verkenner Gom van Strien legt per direct zijn taken neer. Volgens de senator waren het drie mooie en productieve dagen waarin meer bereikt is dan verwacht mocht worden.

Eerste Kamerlid Gom van Strien begon afgelopen vrijdag als verkenner voor een nieuw te vormen kabinet. Na twee dagen legde hij zijn taken alweer neer. Volgens Van Strien heeft hij in enkele dagen meer bereikt dan menselijkerwijs van hem verwacht kon worden: “Afgelopen weekend is vlekkeloos verlopen. Met enige trots durf ik dan ook wel te zeggen dat mijn opvolger door mijn voorwerk in een gespreid bedje terechtkomt.”

Van Strien zegt dat zijn tijd als verkenner veel zal betekenen voor toekomstige politici: “In één weekend heb ik zonder omhaal laten zien dat mijn aanstelling als verkenner een groot fiasco is geweest. Ten eerste is het onwenselijk dat iemand die al 11 jaar senator is voor een partij en dus geen enkele afstand heeft tot de politiek als verkenner wordt aangesteld. Verder is het nu overduidelijk dat je beter kunt vermijden dat een notoire fraudeur als ik verkenner wordt. Ik vind het een dankbare taak dat ik dat voor eens en altijd duidelijk heb kunnen maken.”

 
Deel dit artikel: