23 ℃
Na afhaken Plasterk:

Wilders roept andere linkse politici op zich te melden voor de functie van premier

Wilders roept andere linkse politici op zich te melden voor de functie van premier
Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

DEN HAAG - Geert Wilders doet een dringend beroep op leden van de PvdA om zich te melden voor het premierschap. Nu Ronald Plasterk is afgehaakt, moet Wilders op zoek naar een andere linkse politicus voor de functie van premier.

Als grote winnaar bij de laatste verkiezingen heeft Wilders een leidende rol bij de keuze van een premier. De eerste keus was PvdA-coryfee Ronald Plasterk, maar hij gaf maandag aan niet langer beschikbaar te zijn. “Dat betekent dat we op zoek zullen moeten naar een andere linkse kandidaat”, zucht Wilders.

Wilders’ voorkeur gaat uit naar een kandidaat met een sterk sociaal hart en ruime ervaring in de linkse politiek. “Dat mag weer iemand van de PvdA zijn, maar andere linkse politici zijn natuurlijk ook welkom om te solliciteren”, lichtte Wilders toe. “Ik hoop dat iemand van de PvdA, GroenLinks, de SP of de vroegere CPN zich bij mij meldt. En ook mensen met een kleurtje of een niet-westerse achtergrond vraag ik nadrukkelijk om te reageren. Kortom, iedereen die net als Plasterk goed past bij deze coalitie.”

 
Deel dit artikel: