24 ℃

Wilders accepteert terugtrekking Plasterk niet: “Hij wordt gewoon premier”

Wilders accepteert terugtrekking Plasterk niet: “Hij wordt gewoon premier”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com / Rijksoverheid / Valerie Kuypers / Wiki Commons CC BY 2.0

DEN HAAG - Het is nog maar de vraag of Ronald Plasterk zich mag terugtrekken als kandidaat voor het premierschap. PVV-leider Geert Wilders laat weten dat Plasterk ervan uit moet gaan dat hij gewoon premier wordt.

Ronald Plasterk liet maandagmiddag weten dat hij ‘niet langer beschikbaar is’ voor het premierschap. “Dat kan wel zijn, maar ik denk daar anders over”, zei PVV-leider Geert Wilders in een eerste reactie. “We hebben duidelijke afspraken gemaakt en ik ga ervan uit dat de heer Plasterk zich daar gewoon aan houdt.”

“Het is voor de heer Plasterk een eer om gevraagd te worden voor de functie van minister-president. We hebben hem een prima functie aangeboden en die gaat hij gewoon accepteren”, sprak Wilders.

"Ik bepaal of hij mag afhaken. Niet hij."
Geert Wilders, partijleider PVV

Wilders is naar eigen zeggen ‘niet boos’ op Plasterk: “Nee, de heer Plasterk biedt gewoon in de krant zijn excuses aan en dan verwacht ik hem over enkele weken in het Torentje in de functie van minister-president. Het zou vooral voor hem zelf beter zijn als hij daar vrijwillig aan meewerkt.”

 
Deel dit artikel: