14 ℃

Wetenschappers meten kortste terrasseizoen ooit

Wetenschappers meten kortste terrasseizoen ooit
Foto: Hung Chung Chih / Shutterstock.com

DE BILT - Wetenschappers hebben zaterdag het kortste terrasseizoen ooit gemeten. Het terrasseizoen duurde bijna negen uur en is daarmee het kortste terrasseizoen sinds de metingen in 1901 begonnen.

Het terrasseizoen begon zaterdagochtend rond 10:00 uur. De terrassen liepen snel vol met mensen die van het mooie weer profiteerden. In Eindhoven werd tegen het einde van de middag zelfs geen enkele vrije terrasstoel meer gemeten. Rond 18:30 uur sloeg het weer om en was het terrasseizoen voorbij. Zondag wordt het nog maar 18 graden en regenachtig.

Uitbaatster Nicole Juils (37) van Grand Café Candida kijkt terug op een prima seizoen. “Rond twee uur zat het terras overvol. We hebben een mooie omzet gedraaid”, glundert ze. “Vooral witbiertjes en rosé hè, dat verkoopt goed in het seizoen.”

Bij Grand Café Candida zijn de terrasstoelen inmiddels opgestapeld. Nog wat schoonmaken en dan zit ook voor Nicole Juils het terrasseizoen erop. “De komende maanden zijn we dicht”, zegt ze. “Ik hoop dat we volgend jaar ook weer zo’n mooie dag hebben.”

 
Deel dit artikel: