15 ℃

Wereldsterren rouwen om dood rapper Bigidagoe: “Enorm gemis voor Nederlandse culturele sector”

Wereldsterren rouwen om dood rapper Bigidagoe: “Enorm gemis voor Nederlandse culturele sector”
Foto: Tinseltown / Featureflash Photo Agency / Everett Collection / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Andere wereldsterren reageren met verdriet en ongeloof op het overlijden van de Amsterdamse rapper Bigidagoe. “Dit is een enorm gemis voor de gehele culturele sector in Nederland en ver daarbuiten”, zegt muziekrecensent Jan-Paul Kukke.

Bigidagoe overleed zondagochtend door een schietincident in Amsterdam-Sloterdijk. Fans van over de hele wereld uiten via internet hun verdriet na het overlijden van hun geliefde artiest. Ook andere artiesten herdenken Bigidagoe. “De dood van Bigidagoe heeft mij diep geraakt. Hij was een ongekende grootheid in zijn genre. Niemand kon het leven zó pakkend beschrijven in een raptekst als hij”, schrijft de Britse singer-songwriter Ed Sheeran.

Ook U2-zanger Bono rouwt om Bigidagoe: “Met de dood van Bigidagoe verliest de wereld één van de meest veelbelovende rapartiesten. Als hem een langer leven gegund was, had zijn unieke talent hem tot ongekende hoogtes gebracht”, aldus Bono.

“Bigidagoe laat een enorme leegte achter in de Nederlandse toonkunst”, zegt kunstdocent en muziekliefhebber Hido van Ewijk. “Gangstarap was nooit echt mijn ding, tot ik Bigidagoe leerde kennen. Zijn talent oversteeg alle genres. Iedereen die de kunst- en cultuurwereld een warm hart toedraagt, zal hem enorm gaan missen. Gelukkig hebben we zijn muziek nog. Die is tijdloos.”

 
Deel dit artikel: