Gangstarapwereld in shock na moord op rapper Bigidagoe: “Dit past totaal niet bij de gangstarapcultuur”

Gangstarapwereld in shock na moord op rapper Bigidagoe: “Dit past totaal niet bij de gangstarapcultuur”
Foto: YT CC

AMSTERDAM - De gangstarapwereld is in totale shock na een schietpartij in Amsterdam, waarbij rapper Bigidagoe om het leven kwam. “Geweld is sowieso verschrikkelijk, maar dat uitgerekend een gangstarapper werd beschoten is onvoorstelbaar”, aldus een geschrokken collega-rapper.

Danzel Joel Silos (26), ook niet bekend onder zijn artiestennaam Bigidagoe, werd zondagochtend doodgeschoten op een bedrijventerrein in Amsterdam-Sloterdijk. Op de plaats van de schietpartij staat een groepje gangstarappers bij elkaar. Ze kunnen nog maar nauwelijks bevatten wat er is gebeurd. “Ik ben juist in de gangstarapwereld gestapt vanwege de gezelligheid”, vertelt rapper Bulletfokka (19). “Er hangt onderling altijd een gemoedelijk sfeertje. En nu dit. Verschrikkelijk.”

Bulletfokka vreest dat het incident afstraalt op de hele gangstarapwereld: “In onze teksten roepen wij voortdurend op tot vrede en geweldloosheid. Liefde en wederzijds respect, dáár gaat het in de gangstarapwereld om. En áls er een keertje een meningsverschil is, dan praat je dat als volwassen mensen uit. Dat is wat wij met onze muziek willen uitdragen. Ik hoop niet dat mensen door dit eenmalige incident een verkeerd beeld krijgen van de gangstarapcultuur.”

 
Deel dit artikel: