26 ℃

Wereldleiders feliciteren koningin Elizabeth met 70-jarig jubileum

Wereldleiders feliciteren koningin Elizabeth met 70-jarig jubileum
Foto: Cubankite / Alexander Khitrov / Drop of Light / Shutterstock.com / Wiki Commons PD

De Britse koningin Elizabeth ontvangt felicitaties vanuit de hele wereld voor haar jubileum. Onder meer vanuit de Verenigde Staten, Frankrijk, Noord-Korea en Rusland kwamen gelukwensen.

Koningin Elizabeth zit maar liefst zeventig jaar op de troon en is daarmee het oudste en langst regerende staatshoofd ter wereld. Het jubileum wordt in het Verenigd Koninkrijk uitbundig gevierd en in andere landen wordt meegenoten.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un stuurde een brief naar het Britse koningshuis. “Ik stuur mijn felicitaties aan u en uw volk ter gelegenheid van de nationale feestdag van uw land, het officiële jubileum van uw koningin”, schreef Kim Jong-un.

Namens Rusland bracht president Poetin zijn gelukwensen over. “Majesteit, gefeliciteerd. Op deze heuglijke dag vieren we niet alleen het jubileum van de koningin, maar ook de uitstekende betrekkingen tussen Rusland en het Verenigd Koninkrijk”, luidt de boodschap uit Moskou.

Ook vanuit het Midden-Oosten spreken staatshoofden en oud-regeringsleiders hun felicitaties uit. Saddam Hoessein, voormalig president van Irak, wenste koningin Elizabeth nog vele jaren in goede gezondheid: “We waren het misschien niet altijd met elkaar eens, maar ik koester warme herinneringen aan de prettige samenwerking met de Britten tijdens mijn bewind”, schreef Hussein aan Buckingham Palace.

 
Deel dit artikel: