14 ℃

Wéér sneeuwdrama onderweg

De winter is nog niet voorbij. In de komende week wordt opnieuw veel sneeuw verwacht. Dat meldt weerbureau Weerplaza.

Foto: Zoran Ras / Shutterstock.com

Vanaf maandag wordt ons land geteisterd door een winters front. Dat zorgt in de loop van de week onder meer voor sneeuwbuien, die voor het verkeer zeer hinderlijk kunnen zijn. “Het zijn flink wat sneeuwbuien die door de weermodellen worden uitgerekend waardoor het, ondanks het ontbreken van vrieslucht, toch even wit kan worden. In de avond, nacht en vroege ochtend kan het langere tijd wit worden”, zegt meteoroloog Wilfred Jansen in De Telegraaf.

Weerbureau MeteoScience is al op het sneeuwdrama voorbereid. “Als het volgens De Telegraaf gaat sneeuwen, dan nemen wij geen enkel risico”, zegt weerman Thomas Indra. “Wij werken de komende dagen met een dubbele bezetting, zodat we de situatie nauwkeurig in de gaten kunnen houden. Dat kost veel geld, maar als we op deze manier levens kunnen redden is het de investering waard. Nu maar hopen dat het niet meevalt, of dat er – God verhoedde – helemáál geen slachtoffers vallen. Dat zou zonde zijn.”

UPDATE: Het wordt allemaal nog erger dan we dachten. Weerplaza waarschuwt nu voor een angstaanjagende storm waarbij mogelijk ook slachtoffers bij vallen.

 
Deel dit artikel: