16 ℃

Stormwaarschuwing: “Er kunnen slachtoffers vallen”

“Eigenlijk hoop ik dat dit niet gaat gebeuren. Dergelijke windsnelheden zijn boven land gewoon te gevaarlijk en niet te vergelijken met de laatste stormen die we in Nederland hebben gehad”, zegt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza. Het weerbureau waarschuwt voor een verschrikkelijke storm waarin mogelijk slachtoffers gaan vallen.

Foto: Cemt / Shutterstock.com

Dat ons land te maken krijgt met horrorweer was al bekend. Een paar dagen geleden waarschuwde Weerplaza nog voor sneeuwbuien. Nu lijkt het allemaal nog erger te worden dan we dachten. Een venijnig lagedrukgebied kan donderdag wel eens voor een heuse storm gaan zorgen met zeer zware windstoten.

De meteoroloog ziet extreme cijfers op de weerkaarten. “We zien windstoten op de Nederlandse kust die kunnen oplopen tot 150 km/uur! Ik kan mij niet heugen dat ik dergelijke windsnelheden in een verwachting voor Nederland heb opgeschreven en ik loop al best een tijdje mee”, aldus Klaassen. “Een zware storm met rukwinden van 130 tot 150 km/uur dwars over het land zal tot ongekende schade, problemen en mogelijk ook tot slachtoffers leiden.”

Het concurrerende weerbureau MeteoScience vindt dat Klaassen overdrijft. “Klaassen is alleen op zoek naar aandacht”, aldus weerman Thomas Indra. “Hij is niet zo bekend als bijvoorbeeld Gerrit Hiemstra of ik. Misschien is hij gewoon jaloers op mijn sterrenstatus. Laat hem maar, met z’n onruststokerij.”

 
Deel dit artikel: