13 ℃

Waar was Sylvana op pakjesavond?

In de aanloop naar het sinterklaasfeest was Sylvana Simons vaak in het nieuws. Nu lijkt de DENK-politica van de aardbodem verdwenen. Ze beantwoordt zelfs haar email niet meer.

sylvana-simons-pauwSylvana Simons zorgde in de afgelopen weken voor veel ophef. Haar kritiek op Zwarte Piet leidde bij veel Nederlanders tot verontwaardiging. Banketbakkers legden uit protest honderden chocoladeletters S in de winkel, een duidelijke verwijzing naar Sylvana Simons, wier voornaam met de letter S begint. Sinds enkele weken wordt Sylvana beveiligd, naar aanleiding van serieuze bedreigingen.

Nieuwspaal-journalist Martijn Kolleveld probeert al geruime tijd met Sylvana in contact te komen. “Ik heb haar uitgenodigd voor een column, waarin zij haar visie op het sinterklaasfeest kan toelichten. Helaas laat mevrouw Simons niets van zich horen. Geen mailtje, geen telefoontje, niets. Het is jammer dat mevrouw Simons wel een gevoelige discussie aanzwengelt, maar daarna de media ontwijkt. Als zij met DENK in de Tweede Kamer wil komen, dan zal haar manier van communiceren echt moeten veranderen”, zegt de journalist.

Kolleveld hoopt dat Sylvana alsnog op de uitnodiging reageert. “De tijd dringt. Over vier weken willen we graag beginnen met de Zwarte Piet-discussie van 2017.”

 
Deel dit artikel: