Sylvana Simons gekwetst door chocoladeletter

Nu de Zwarte Piet-discussie weer in alle hevigheid woedt, halen banketbakkers flink uit naar Sylvana Simons. De bakkers legden talloze chocoladeletters S in hun winkels. Sylvana Simons is een fanatieke tegenstander van Zwarte Piet.

sylvana-simons-chocoladeletterSylvana Simons sprak zich in de media openlijk uit tegen Zwarte Piet. Zij vindt de traditionele knecht van Sinterklaas een vorm van racisme. Banketbakkers zijn het niet met haar eens. Uit protest verkopen ze in hun winkels chocoladerepen in de vorm van de letter S, een duidelijke verwijzing naar  de initialen van Sylvana Simons. De bakkers spreken van een “ludieke actie”.

De actiegroep Piet Niet is woedend. “Alleen al vanwege de kleur wordt mevrouw Simons met deze letters nodeloos gekwetst”, zegt woordvoerder Stanley Braafsuiker. “Banketbakkers verdienen elk jaar veel geld aan de racistische karikatuur Zwarte Piet. Dat kan echt niet meer, stelt mevrouw Simons terecht. Het is bijzonder laf dat banketbakkers haar op deze manier persoonlijk bespotten.”

De kwetsende chocoladeletters zijn inmiddels in duizenden winkels aangetroffen. De actiegroep overweegt hiervan aangifte te doen bij de politie. Sylvana zelf heeft nog niet gereageerd op de chocoladeletters.

 
Deel dit artikel: