27 ℃

Vuilnismannen beginnen eigen politieke partij: VuilnisNL

Foto: Shutterstock.com

Prominente vuilnismannen willen met de nieuwe politieke partij VuilnisNL meedoen aan de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Vuilnisman en partijvoorzitter Willem Bonssen maakte de oprichting vandaag bekend.

Volgens Willem Bonssen wordt het in de Tweede Kamer tijd voor een ‘krachtig geluid vanaf de vuilnisbelt’. “Nu halen we afval op, dumpen het op de stort, maar er verandert niets. Wat we nodig hebben is echte macht, zetels, om daadwerkelijk iets met die rotzooi te kunnen doen”, aldus Bonssen.

De partij wil komend jaar met een programma komen, maar een aantal belangrijke punten is al geformuleerd. Zo moet wat betreft VuinisNL oud ondergoed eerst gewassen worden voor het wordt weggegooid.

De oprichting van VuilnisNL valt toevallig samen met de oprichting van NLBeter, de partij van de artsen. VuilnisNL ziet het liefst dat elke beroepsgroep vertegenwoordigd wordt door een eigen politieke partij. “Daar moeten we uiteindelijk wel naartoe, ja”, aldus Bonssen. “Waarom is er bijvoorbeeld wél een partij voor de dieren, maar geen partij voor de nagelstylistes? Er zijn duizenden nagelstylistes in Nederland, maar in de Kamer zijn ze niet te bekennen. Dat klopt niet.”

 
Deel dit artikel: