21 ℃

Vrouw (84) stapt na 5 hartoperaties over naar andere zorgverzekering: “Net iets goedkoper”

Vrouw (84) stapt na 5 hartoperaties over naar andere zorgverzekering: “Net iets goedkoper”
Foto: Photographee.eu / Shutterstock.com

Veel Nederlanders zijn van plan om nog dit jaar over te stappen naar een andere zorgverzekering met een net iets lagere premie. Ook de 84-jarige Wil Oliedijck heeft de knoop doorgehakt. Ze stapt over op een zorgverzekering die twee euro per maand minder kost. 

Mevrouw Oliedijck, die in de afgelopen jaren vijf hartoperaties onderging ter waarde van elfduizend euro per stuk, stoort zich aan de premieverhoging die haar huidige zorgverzekeraar wil doorvoeren. “Dat zou betekenen dat ik maandelijks vier euro meer ga betalen. Daar zit ik natuurlijk niet op te wachten”, moppert ze.

Behalve hartproblemen en chronische gewrichtspijn, waarvoor haar zorgverzekering in totaal voor zo’n veertienduizend euro aan behandelingen vergoedde, heeft mevrouw Oliedijck een versleten heup. “Twéé versleten heupen”, corrigeert ze. “Over een jaar of drie moeten ze allebei vervangen worden. Kost ook weer twintigduizend euro.”

Mevrouw Oliedijck noemt het schandalig dat haar huidige zorgverzekeraar de premie met vier euro wil verhogen: “Ratten zijn het, die verzekeraars. Ze proberen alleen maar geld aan je te verdienen.”

 
Deel dit artikel: