Vrouw (29) eet vijf chocolade paaseitjes achter elkaar

Vrouw (29) eet vijf chocolade paaseitjes achter elkaar
Foto: Dafinchi / Shutterstock.com

ARNHEM - Een 29-jarige vrouw uit Arnhem heeft gisteravond maar liefst vijf chocolade paaseitjes achter elkaar opgegeten. De vrouw werd misselijk, maar volgens artsen zal ze waarschijnlijk geen blijvende schade overhouden aan haar bizarre eetbui.

De vrouw had in de supermarkt een zak chocolade paaseitjes gekocht en kon zich naar eigen zeggen ‘niet beheersen’. Na één eitje voelde ze een sterke drang naar meer. In minder dan een uur verorberde de vrouw vijf eitjes, bijna de halve zak. In het ziekenhuis werd misselijkheid vastgesteld, maar aan het einde van de avond kon de vrouw toch op eigen kracht het ziekenhuis verlaten.

Volgens voedingsdeskundige Elsbeth de Lange heeft de vrouw geluk gehad: “Elk jaar opnieuw zien we mensen die na de aanschaf van een zak paaseitjes de controle verliezen. Ik weet niet wat deze mevrouw in godsnaam heeft bezield, maar uiteraard is het niet de bedoeling om meerdere paaseitjes achter elkaar te eten. Vijf eitjes zijn maar liefst vijf keer de aanbevolen portie. Ze zijn niet voor niets per stuk verpakt. In één zak zitten soms wel twintig paaseitjes. Als het goed is, doe je daar vijf jaar mee.”

 
Deel dit artikel: