Vrijdagmiddagborrels in eenmanszaken vaak saai

Foto: Sylvie Bouchard / Shutterstock.com

In veel bedrijven is de vrijdagmiddagborrel een wekelijkse traditie. De borrel is een mooi moment om de werkweek af te sluiten. Maar eigenaren van eenmanszaken zien vaak weinig gezelligheid bij de vrijdagmiddagborrel.

Bart Kneijlen is eigenaar van de eenmanszaak Kneijlen Vertalingen en als zzp’er de enige werknemer van het bedrijf. Zijn zolder is ingericht als kantoor, waar hij zich bezighoudt met het vertalen van teksten voor uitgevers. Wekelijks organiseert hij een vrijdagmiddagborrel in de keuken, naar eigen zeggen om “de sfeer in het bedrijf te verhogen”.

“De wekelijkse borrel begint stipt om 17:00 uur, maar de belangstelling valt tegen”, aldus de ondernemer. “Eigenlijk zit ik altijd in m’n eentje te zuipen. Mijn vrouw heeft al aangeboden om een glaasje mee te drinken, maar daar kan ik niet aan beginnen. Zij is immers geen werknemer van het bedrijf. Het moet hier geen kroeg worden.”

 
Deel dit artikel: