18 ℃

Volkskrant biedt excuses aan: “We hebben Van Nieuwkerk achteraf bezien niet diep genoeg de grond in getrapt”

Volkskrant biedt excuses aan: “We hebben Van Nieuwkerk achteraf bezien niet diep genoeg de grond in getrapt”
Foto: Olivier Thijssen / BNNVARA

AMSTERDAM - Ruim een jaar na de publicatie heeft De Volkskrant alsnog haar excuses aangeboden voor het artikel over het grensoverschrijdende gedrag van Matthijs van Nieuwkerk. “Achteraf bezien hadden we Matthijs van Nieuwkerk veel dieper de grond in moeten stampen. We hadden niet verwacht dat hij zo snel weer op zou krabbelen”, laat de krant weten.

Matthijs van Nieuwkerk was bijna weer op televisie verschenen bij RTL. Dankzij een oplettende programmadirecteur kon dat op het nippertje worden voorkomen. “We hoopten dat ons artikel hard genoeg was om de carrière van Matthijs van Nieuwkerk in één klap naar de Filistijnen te helpen, maar achteraf moeten we toegeven dat we toch te mild zijn geweest”, reageert De Volkskrant.

Als goedmakertje belooft De Volkskrant een nieuw artikel over Matthijs van Nieuwkerk. “U mag van mij aannemen dat we momenteel zijn hele leven aan het doorspitten zijn”, aldus de hoofdredacteur. “We doen ons uiterste best om iets boven tafel te krijgen dat nóg ernstiger is, zodat we hem elke kans op een comeback alsnog kunnen ontnemen. We hopen oprecht dat dat gaat lukken.”

 
Deel dit artikel: