15 ℃

Voetbalsupporters verdedigen steden, leger neemt supporterstaken tijdelijk over

Foto: Peter Gudella / Shutterstock.com

Eenheden van de Koninklijke Landmacht zijn onderweg naar verschillende voetbalstadions, waar ze voetbalclubs zullen gaan aanmoedigen. Het leger neemt het supporterswerk tijdelijk over, nu voetbalsupporters zich bezighouden met het verdedigen van steden tegen relschoppers.

In de afgelopen dagen werden verschillende steden geteisterd door relschoppers die vernielingen aanrichtten en winkels plunderden. Onder meer supporters van FC Den Bosch, MVV Maastricht en AZ Alkmaar helpen de politie vrijwillig mee om te voorkomen dat relschoppers opnieuw toeslaan. Het leger zal zich intussen bezighouden met het aanmoedigen van hun clubs.

“Zo’n 300 militairen zijn vanavond in De Kuip aanwezig om te juichen voor Feyenoord. F16’s van de Luchtmacht verlenen assistentie door de club vanuit de lucht aan te moedigen. Zolang de regering ons niet inzet in de binnensteden is dit het minste wat we kunnen doen”, zegt sergeant-majoor Tony Hoeksteen. “Onze manschappen zijn speciaal getraind in het uitvoeren van zeer moeilijke missies. Als het echt moet, zouden we zelfs FC Emmen kunnen aanmoedigen.”

 
Deel dit artikel: