22 ℃

Vitesse komt met reddingsplan: spelers langs deuren om lege flessen op te halen

Vitesse komt met reddingsplan: spelers langs deuren om lege flessen op te halen
Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com / CreativeNature / Depositphotos.com

ARNHEM - De Arnhemse voetbalclub Vitesse heeft nog twee weken om een schuld van 19 miljoen euro weg te werken. Met een ingenieus plan denkt de club ruimschoots binnen de tijd het gevraagde geld bij elkaar te krijgen.

Iedere voetballiefhebber vraagt zich af of Vitesse over een paar weken nog wel een betaald voetbalclub is. Iedereen, behalve Vitesse zelf. Interim-directeur Edwin Reijntjes zegt zeker te weten dat Vitesse halverwege mei alle benodigde financiën binnen heeft: “De spelers gaan vanaf nu elke dag in Arnhem langs de deuren om lege flessen op te halen. Dat levert ons een vermogen aan statiegeld op.”

Reijntjes prijst de Vitesse-spelers dat ze zich niet te groot voelen voor dit karweitje: “Er lopen bij ons spelers rond die ruim een half miljoen euro per jaar verdienen, maar ook zij gaan straks langs de deuren. Dat is toch een schitterend gebaar? Van zo veel clubliefde krijg ik een brok in mijn keel.”

“Iemand op kantoor rekende uit dat Vitesse helemaal uit de financiële problemen is als iedere contractspeler vanaf nu een half miljoen flessen per dag ophaalt”, glundert Reijntjes. “En dan heb ik de blikjes nog niet meegeteld.”

 
Deel dit artikel: