18 ℃

Veel dagjesmensen op weg naar man met coronavirus

Foto: Syda Productions / Shutterstock.com

De eerste Nederlandse coronapatiënt kan vandaag rekenen op veel ziekenbezoek. Enkele honderden belangstellenden zijn op weg naar het TweeSteden-ziekenhuis in Tilburg om de patiënt met eigen ogen te zien.

Bij de 56-jarige man werd donderdagavond het coronavirus vastgesteld. Hij is de eerste coronapatiënt in Nederland. De man is direct opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Vrijdagochtend stonden de eerste belangstellenden daar al voor de deur.

De 41-jarige Richard van Koersveld gaat samen vijfendertig andere geïnteresseerden op ziekenbezoek. “Een jaar of tien geleden zag ik de film Outbreak. Sindsdien ben ik een echte virusfreak”, zegt hij. “Toen het nieuws bekend werd, dacht ik meteen: dat moet ik zien! Via internet heb ik gezocht naar mensen die mee willen. Samen hebben we een busje gehuurd.”

De groep heeft bloemen, chocola en ballonnen meegenomen voor de patiënt in Tilburg. “In de afgelopen weken hebben we het nieuws over het coronavirus met grote belangstelling gevolgd. Nu we hier ook een patiënt hebben, gaan we natuurlijk graag een kijkje nemen”, lacht Richard “Wij maken er gewoon een leuk dagje van. Ik kan niet wachten om die man de hand te schudden.”

 
Deel dit artikel: