13 ℃

HET IS HIER: Coronavirus eindelijk ook in Nederland

Foto: Creative Lab / Shutterstock.com

Het is zo ver. Ook in Nederland zijn mensen besmet met het coronavirus. Onduidelijk is hoe lang de besmette patiënten nog te leven hebben.

Een patiënt in Nederland blijkt het coronavirus te hebben opgelopen. Het gaat om het eerste besmettingsgeval in Nederland. De patiënt is onlangs in Italië geweest en heeft het virus waarschijnlijk daar opgelopen en vervolgens meegenomen naar ons land. Dat meldt het RIVM. De patiënt verblijft op dit moment in Tilburg.

In de afgelopen week verspreidde het coronavirus zich in razend tempo over Europa. Toch bleef Nederland relatief lang buiten schot. Nu is het virus, dan in de landen om ons heen al dood en verderf zaaide, ook in ons land losgebarsten.

Viroloog Eric Stammelhuis is niet verbaasd. “Hier kon je natuurlijk op wachten”, zegt de arts nuchter. “We hebben het hier over een pandemie, dus uiteindelijk gaan we er allemaal aan. En is dat erg? Was de wereld waarin wij leven niet al lang kapot?”

Volgens de arts hoeven Nederlanders niet bang te zijn voor het coronavirus. “Kijk, dood gaan we toch. Sterven aan het coronavirus is een redelijk gemakkelijke uitweg. U krijgt longontsteking en daarna vallen uw organen één voor één uit. Uiteindelijk zakt u weg in een coma waaruit u nooit meer ontwaakt. Een mooie, zachte dood, als u het mij vraagt.”

 
Deel dit artikel: