22 ℃

Van der Plas blij met btw-verhoging sportschool: “Ik heb nooit begrepen waar een sportschool goed voor is”

Van der Plas blij met btw-verhoging sportschool: “Ik heb nooit begrepen waar een sportschool goed voor is”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / fast-stock / Shutterstock.com

DEN HAAG - “Niemand gaat graag naar de sportschool. Daar moeten we gewoon eerlijk over zijn. Toch zijn er miljoenen mensen die zich gedwongen voelen om te bewegen. Met een btw-verhoging komen we deze mensen graag tegemoet”, zegt BBB-leider Caroline van der Plas.

De coalitie van BBB, PVV, VVD en NSC gaat niet alleen de btw op boeken verhogen, ook het btw-tarief voor sportscholen gaat van 9 naar 21 procent. “Met deze maatregel willen we lezen, sporten en andere linkse hobby’s ontmoedigen”, legt Van der Plas uit. “Als mensen per se willen sporten, kunnen we dat helaas niet verbieden. Maar we laten ze er wel flink voor betalen.”

“Ik heb nooit begrepen waar een sportschool goed voor is”, aldus Van der Plas. “Mensen staan daar op een loopband energie te verbruiken, terwijl ze geen meter vooruit komen. Ik vind dat onnodig en ongewenst. Het vet van het vlees dat door onze boeren zorgvuldig is gefokt, worden er in de sportscholen zomaar afgetraind. Ik vind dat doodzonde.”

Van der Plas hoopt dat door de btw-verhoging minder mensen naar de sportschool gaan: “We moeten af van dit soort overbodige fratsen. Voor een gezond en fit lijf hoef je echt niet te sporten. Ik ben daar het levende bewijs van.”

 
Deel dit artikel: