24 ℃

Vakanties flink duurder: “Weekje Brabant is voor een gemiddelde Balinees bijna niet meer te betalen”

Vakanties flink duurder: “Weekje Brabant is voor een gemiddelde Balinees bijna niet meer te betalen”
Foto: Papa Annur / Shutterstock.com

DENPASAR - Wie nog een zomervakantie wil boeken, moeten waarschijnlijk even slikken. Vakanties zijn opnieuw flink duurder geworden. Dat komt onder meer door de gestegen kosten van vliegtuigbrandstof.

Wie er even tussenuit wil, moet diep in de buidel tasten. Vakanties zijn zo’n 10 procent duurder dan een jaar geleden. Een midweek in een strandhuisje in Zeeland kost tijdens het hoogseizoen al gauw 1.500 euro. Een weekje relaxen in Nederland is voor een gemiddelde Balinees bijna niet meer te betalen.

“Ik wilde deze zomer met de kinderen een weekje naar Noord-Brabant, maar de prijzen zijn werkelijk godgeklaagd”, zegt de 31-jarige Gunadi Pramana uit het Balinese dorp Badjera. “Voor een gewone stacaravan in Brabant betaal ik nondeju al bijna achtenveertig miljoen roepia’s. En daar komt de vlucht dan nog bij. Alles bij elkaar ben ik voor mijn gezin honderdachttien miljoen roepia’s kwijt, omgerekend ruim zevenduizend euro. Absurd.”

Maar duur of niet, Gunadi heeft toch geboekt: “Ja, Beekse Bergen, midweekje, in augustus”, mokt hij. “We willen er toch graag even tussenuit. Ik wil niet het hele jaar op Bali in zo’n houten hutje blijven zitten.”

 
Deel dit artikel: