16 ℃

Uniek Nederlands coronavaccin voor 0 procent effectief

Foto: Pressmaster / Shutterstock.com

“Het is het eerste coronavaccin dat echt helemaal niet werkt. Wereldwijd is dat een primeur en daar zijn we best trots op”, zegt directeur Henk Wolverts van WolvertsLietse B.V.

Steeds meer farmaceutische bedrijven presenteren coronavaccins met indrukwekkende cijfers. Het vaccin van AstraZenica werkt in 70% van de gevallen. Pfizer lanceerde een vaccin dat in maar liefst 90% effectief is. Concurrent Moderna claimt zelfs bijna 95% effectiviteit. Aan de onderkant van de markt vinden we het vaccin van WolvertsLietse, dat voor 0% effectief is.

Het Nederlandse vaccin werd in een garagebox in Arnhem ontwikkeld door Henk Wolverts (63) en Tijmen Lietse (29). “We zijn ongelofelijk trots op wat we in korte tijd voor elkaar hebben weten te krijgen”, vertelt Wolverts. “Ons vaccin heeft wel een paar bijwerkingen, je krijgt er vooral knallende koppijn van, maar tegen corona doet het gegarandeerd helemaal niets. Dat maakt ons vaccin bij uitstek geschikt voor mensen die eigenlijk niet gevaccineerd willen worden. Zoiets was er nog niet.”

 
Deel dit artikel: