14 ℃

Uitslag verkiezingen: 344 gemeenten krijgen 857 extra zebrapaden

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Alle 344 gemeenten in ons land krijgen één of meerdere extra zebrapaden. Dat is de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen.

Aan de gemeenteraadsverkiezingen in ons land deden in totaal ruim tweeduizend partijen mee. Traditiegetrouw kwam het woord ‘zebrapad’ in alle verkiezingsprogramma’s voor. Ruim 7 miljoen Nederlanders stemden bewust of onbewust over de aanleg van een extra zebrapad.

Ruim 61 procent van de kiezers stemde op een partij die voorstander is van extra zebrapaden. Nog eens 22 procent stemde op een partij die niet expliciet vóór, maar ook niet tégen een extra zebrapad is. Het totaal aantal extra zebrapaden dat in de komende vier jaar zal worden aangelegd komt daarmee op 857.

Voor de cultuursector is er goed nieuws: de meeste stemmen in de verschillende gemeenten gingen naar partijen die 100 euro extra subsidie toekennen aan de lokale toneelvereniging. De uitslag van de verkiezingen is minder fraai voor de liefhebbers van nostalgische lantaarnpalen: die komen er niet.

 
Deel dit artikel: