22 ℃

Uit angst geen artikel over aanstaand minister Markuszower

Uit angst geen artikel over aanstaand minister Markuszower
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HELDER - PVV’er Gidi Markuszower was in beeld als minister voor Migratie, maar uit angst heeft de redactie besloten om er geen artikel over te schrijven. “De veiligheid van onze redactieleden staat altijd voorop”, zegt Nieuwspaal-hoofdredacteur Hans Wolterdijk.

Gidi Markuszower (46) is sinds 2017 namens de PVV lid van de Tweede Kamer. Een jaar later werd hij geschorst als bestuurslid van het Nederlands-Israëlisch Kerkgenootschap vanwege ‘een jarenlang patroon van belediging, denigrerende uitlatingen en dreigende taal’. Daarnaast werd hij gearresteerd en verhoord wegens verboden wapenbezit. “Vanwege het verleden van de heer Markuszower ziet de redactie af van een artikel over hem”, zegt hoofdredacteur Wolterdijk, die wijst op mogelijke repercussies als het artikel verkeerd zou vallen.

“Dat de heer Markuszower ondanks zijn verleden minister wordt, geeft zeker aanleiding voor een artikel”, geeft Wolterdijk toe. “Maar onze redactieleden zijn bang voor zijn reactie en die angst begrijp ik heel goed. Vandaar dat wij hebben besloten om geen artikel over de heer Markuszower te schrijven. Dat mag u laf noemen, maar als hoofdredacteur mag ik de veiligheid van mijn medewerkers niet in gevaar brengen. Onze redactie is gevestigd in een doodgewoon kantoorgebouw zonder bijzondere veiligheidsmaatregelen. Dit gebouw is simpelweg niet voorbereid op een eventuele confrontatie met de heer Markuszower.”

Naschrift van de redactie: Inmiddels is duidelijk dat Gigi Markuszower toch geen minister wordt, maar we blijven achterom kijken.

 
Deel dit artikel: