21 ℃
Erdogan biedt hulp aan

Turkije bezorgd om hoge inflatie in Nederland

Turkije bezorgd om hoge inflatie in Nederland
Foto: Drop of Light / Shutterstock.com

Verschillende wereldleiders zijn bezorgd over de hoge inflatie in Nederland. Ook de Turkse president Erdogan heeft zijn zorgen geuit. Erdogan vraagt de Nederlandse regering om gepaste actie om te voorkomen dat de koopkracht in Nederland verder onderuit glijdt.

Tegen de verwachting in kwam de inflatie in juli uit op 11,6 procent. Daarmee stegen de prijzen nog harder dan in de voorgaande maanden, toen de inflatie ook al te hoog was.

Turkije ziet Nederland als een belangrijke handelspartner en bovendien heeft Nederland relatief veel inwoners met een Turkse achtergrond. Om die reden is Turkije ‘zeer bezorgd’ over de stijgende inflatie in Nederland.

“Ik ben erg geschrokken van het Nederlandse inflatiecijfer. Het doet pijn om de Nederlandse economie zo te zien afglijden. Vergeleken met de Turkse lira is een euro straks nog maar de helft waard”, zei de Turkse president Erdogan.

Erdogan heeft Nederland hulp aangeboden bij het onder controle krijgen van de inflatie: “De eerste stap zou zijn om de rente drastisch te verlagen.”

 
Deel dit artikel: