19 ℃
Inflatie

Kun je nog rondkomen van 850 euro per week? Laura ging de uitdaging aan

Kun je nog rondkomen van 850 euro per week? Laura ging de uitdaging aan
Foto: Siamionau Pavel / Shutterstock.com

De inflatie in ons land is torenhoog. Boodschappen worden steeds duurder, terwijl het inkomen niet meestijgt. Maar liefst 1 op de 8 Nederlanders moet wekelijks rondkomen van slechts 850 euro per week. Kan dat nog? Laura van Bisterveld (24) uit Amsterdam ging de uitdaging aan.

Een volle week doorkomen met een budget van slechts 850 euro. En daar moeten óók de boodschappen van betaald worden. Voor een kleine groep Nederlanders is dat de dagelijkse realiteit. “Toen ik het geld aan het begin van de week kreeg, dacht ik: ‘jeetje, hoe ga ik dat in godsnaam doen?'”, zegt Laura. “Ik heb het gered, maar vraag niet hoe.”

“Als je van zo weinig geld moet rondkomen, moet je je gedrag aanpassen. Dus niet meer zomaar even naar op de supermarkt, of een weekendje shoppen in Parijs. Nee, ik moest letterlijk over elk honderdje nadenken”, vertelt Laura. “Dat was echt even wennen.”

Laura begon de week met een financiële planning: “Ik heb direct 400 euro opzij gezet voor de boodschappen. En toen ben in de folders gaan uitpluizen. Met een beperkt budget moet je de aanbiedingen eruit pikken. Ik vond ergens een doosje Moët & Chandon voor 250 euro. Dat was echt een mazzeltje. Maar ja, toen was er nog maar 150 euro over voor de overige boodschappen. Ik moest dus de rest van de week goedkope zalm eten. Dat soort keuzes moet je maken.”

 
Deel dit artikel: