Oud-president bij NRA-congres

Trump feliciteert Amerikaanse wapenindustrie met succesvolle marketing

Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com / Gage Skidmore / Wiki Commons CC BY-SA20

Vriendschappelijk legt de Amerikaanse oud-president Donald Trump zijn hand op de schouder van Wayne LaPierre, voorzitter van de National Rifle Association (NRA). Trump was vrijdag aanwezig bij het jaarlijkse congres van de Amerikaanse wapenlobby. 

Op het congres sprak Trump vol lof over de Amerikaanse wapenindustrie. “Waar andere branches het moeilijk hebben, bloeit onze wapenindustrie als nooit tevoren”, zei Trump.

Tijdens het congres van de Nationale Rifle Association in Texas ontmoeten vertegenwoordigers van de wapenindustrie diverse politici die de branche een warm hart toedragen, zoals Donald Trump.

Trump roemde in zijn toespraak vooral de marketing van de wapenindustrie: “Het is indrukwekkend om te zien hoe de wapenindustrie zich met een betrekkelijk klein marketingbudget toch steeds volop in de belangstelling weet te zetten.”

Deze week wist de wapenbranche opnieuw veel ‘free publicity’ te genereren. Trump: “Je kunt de tv niet aanzetten, of het gaat over de Amerikaanse wapenlobby. Dat is erg knap. Op die manier weten onze wapenfabrikanten telkens weer nieuwe jongeren voor hun producten te interesseren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we hun wapens steeds vaker tegenkomen, zelfs op plaatsen waar je dat niet verwacht. Daar mogen we best trots op zijn.”