Republikeinen: “Schoolkinderen hebben wapens nodig om zich te kunnen verdedigen”

Foto: YT CC

In de Amerikaanse Senaat is met afschuw gereageerd op de schietpartij in een basisschool in Uvalde, in de staat Texas. Bij het bloedbad kwamen 19 kinderen en twee docenten om het leven. Volgens de Republikeinen is een aanpassing van de wapenwet nodig om dergelijke aanslagen in de toekomst te voorkomen.

Na de zoveelste schietpartij op een Amerikaanse school is voor de Republikeinse Senaatsleider Mitch McConnell de maat vol: “Na het drama in Texas kunnen we slechts één conclusie trekken: onze kinderen moeten zichzelf beter kunnen verdedigen. De schutter in Texas kwam de school binnen met twee aanvalswapens van een zwaar kaliber. Als in de school meer en zwaardere wapens aanwezig waren geweest, had de schutter op tijd gestopt kunnen worden.”

Volgens McConnell is een wijziging van de Amerikaanse wapenwet noodzakelijk: “Nu mogen burgers pas een wapen bezitten als ze 18 jaar zijn. Maar velen van ons halen dat niet eens. Elk kind heeft het recht om zich te verdedigen. Hoe lang laten we onze kinderen nog onbewapend in de klas zitten?”