13 ℃

LIEF: Tientallen katjes gered uit asiel

Goed nieuws voor het dierenasiel St. Franciscus in Waddinxveen. Tientallen katten mogen het asiel volgende week verlaten. Joop Vlettekamp (67) gaat zich over de beestjes ontfermen.

kat-poes-asielHet asiel zit momenteel overvol. Veel baasjes dumpten voor de vakantie hun huisdieren in het asiel en haalden ze niet meer op. Daardoor zitten er nu maar liefst 36 katten in veel te kleine hokjes. Het asiel weet zich geen raad met zoveel katten. Woensdag moeten alle katten weg zijn, anders zullen ze moeten worden afgemaakt. Toen Vlettekamp dat hoorde, schoot hij direct te hulp.

“Ik werk al mijn hele leven met katten. Ik weet precies hoe ik met deze dieren moet omgaan”, zegt de sympathieke weldoener. Deze week haalt hij alle katten op. “Je kunt ze toch niet in zo’n klein hokje laten zitten?”

Het asiel is dolblij met de hulp van Vlettekamp. “Gelukkig zijn er nog mensen met het hart op de juiste plaats. Het is heel fijn dat er nu voor deze katten een oplossing is”, zegt een medewerker.

Het grote aantal katten is voor Vlettekamp geen probleem. “Ik heb een busje, daar passen ze allemaal in”, lacht hij. “Maar druk wordt het zeker!”

 
Deel dit artikel: