18 ℃

TRIEST: Suske en Wiske 75 jaar oud en in quarantaine

Foto: De Visu / Shutterstock.com

Je moet het ze meegeven, Suske en Wiske zien er nog piekfijn uit voor hun leeftijd. Tenminste, als je hun beeldverhalen mag geloven. Maar als je ze in levende lijve ontmoet, kun je niet anders dan constateren dat er flink wordt gephotoshopt in de boeken over het avontuurlijke tweetal.

Ook voor Suske en Wiske heeft de tijd niet stilgestaan. Want hoe kwiek ze in de hun stripboeken ogen, zo fragiel zien ze er uit als je ze daadwerkelijk in de ogen kijkt. Suske staart boven zijn brandnetelthee droef naar buiten en Wiske vult voor de duizendste keer Schanulleke met een dot watten. Het appartement dat ze bewonen is eenvoudig maar verraadt toch dat het tweetal niet slecht heeft geboerd. Ingetogen chique is de beste omschrijving.

En toch is het voornamelijk klatergoud dat er blinkt. Want ook al zijn Suske en Wiske jarig, ook zij zijn in de ban van corona. Suske is het somberst: “Wij zijn vandaag 75 jaar oud geworden maar geen hond komt op bezoek. We zitten in quarantaine, omdat we met onze leeftijd in de gevarenzone zitten. Een hard gelag.”

Wiske is iets positiever over hun situatie: “Natuurlijk is het geen pretje, maar vergeleken bij Lambik hebben wij het goed. Eerst het overlijden van Sidonia en nu dit. Hij is door de quarantaine zo van streek geraakt dat hij zelfs zijn laatste zes haren uit zijn hoofd heeft getrokken.”

 
Deel dit artikel: