12 ℃

Storm Eunice onderweg, dit kunt u verwachten

Foto: Rainer Fuhrmann / Shutterstock.com

Het KNMI heeft voor alle provincies, met uitzondering van Limburg, code oranje afgekondigd vanwege de naderende storm Eunice. In het hele land, maar vooral langs de kust, komen vrijdag extreme windstoten voor.

“Het is zover”, zegt weerman Thomas Indra van MeteoScience. “Langs de kust kan het vanuit het westen zeer hard gaan waaien. Daarbij moet u denken aan windstoten van 120 kilometer per uur of meer. Probeert u zich eens voor te stellen hoe snel dat is. Als u in Middelburg een windje laat en snel in de auto stapt, kunt u hem twee uur later in Arnhem ruiken.”

Storm Eunice wordt aanzienlijk krachtiger dan de storm Dudley, die donderdagnacht al over ons land raasde. Door de storm kan flinke schade ontstaan. Denk aan omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen”, aldus de weerman. “Maar je moet het allemaal wel in perspectief zien. Het gaat slechts om materiële schade. Mijn vrouw is bij me weg. Ze rotzooit al twee jaar met een collega van kantoor. Iedereen had het door, behalve ik. De snol.”

 
Deel dit artikel: