23 ℃

Storm Ellen komt! Wat kunt u verwachten?

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Dit weekend trekt storm Ellen over ons land. De storm gaat gepaard met hevige windstoten en flinke buien. Wat kunt u precies verwachten? Weerbureau MeteoScience zet de belangrijkste gevolgen voor u op een rij.

Ons land bevindt zich midden in een reeks van zondagse stormen. Twee weken geleden zorgde de storm Ciara nog voor flinke schade. Afgelopen zondag werden we geraakt door storm Dennis. En komende zondag is het de beurt aan storm Ellen.

“In tegenstelling tot de vorige stormen begint Ellen al op zaterdag. Dat betekent dat niet alleen uw zondag, maar óók uw zaterdag verpest wordt”, zegt weerman Thomas Indra. “Zaterdag trekt de wind al flink aan, gevolgd door stormachtige windstoten op zondag. Daarbij is het een stuk kouder dan tijdens de vorige storm.”

“Houd rekening met aanzienlijk meer schade”, adviseert de weerman. “Tijdens de vorige stormen was uw dak al beschadigd en u heeft verzuimd om dat tijdig te herstellen. Misschien missen er nog dakpannen. Storm Ellen is de genadeklap voor uw toch al verzwakte huis. Hoe groot de schade precies wordt is moeilijk te zeggen, maar in ieder geval komen er lekkages en ruzie met uw partner. Waarom was dat dak nog niet gefixt?”

“Voor carnavalsvierders betekent storm Ellen slecht nieuws: het feest gaat niet door. Vanwege de harde windstoten is het onverantwoord om met carnavalswagens de weg op te gaan. Eigenlijk was het sowieso al geen goed plan om te gaan rijden als u dronken bent.”

Vanaf maandag wordt het weer iets rustiger, in afwachting van de storm Francis op zondag 1 maart.

 
Deel dit artikel: