De volgende storm komt zondag en heet Ellen

Foto: Rainer Fuhrmann / Shutterstock.com

Nederland heeft er een nieuwe traditie bij: elke zondag storm. Na Ciara en Dennis is het komende zondag de beurt aan storm Ellen.

Sinds begin deze maand experimenteert het weer met zondagse stormen. Op zondag 9 februari werd ons land getroffen door storm Ciara, afgelopen zondag was storm Dennis op bezoek. Aanstaande zondag maken we kennis met de volgende storm, genaamd Ellen.

Weerman Thomas Indra van MeteoScience is blij dat de stormen allemaal op zondag komen. “Eindelijk is het in dit land eens goed geregeld”, zegt hij. “Vroeger was het weer een ongestructureerd zooitje. Je moest maar afwachten op welke dag de stormen overtrokken. De ene keer was dat op zaterdag, de volgende keer op woensdag. Er was werkelijk geen peil op te trekken. Nu hebben we veel meer vastigheid. Iedereen weet: op zondag stormt het. Zo weet iedereen precies waar ‘ie aan toe is.”

De stormplanning voor de komende weken is als volgt: storm Ellen (zondag 23 februari), storm Francis (zondag 1 maart), storm Gerda (zondag 8 maart).

 
Deel dit artikel: