Storm Ellen: dodental blijft gelijk

Foto: DutchMen / Shutterstock.com

Nederland is flink geraakt door de derde storm op rij. De storm Ellen raasde dit weekend over ons land. Dat ging gepaard met flinke windstoten en veel regen. 

Twee weken geleden beet de storm Ciara het spits af, gevolgd door de storm Dennis. Zaterdag en zondag was het de beurt aan storm Ellen. Het Nederlands Rampenteam (NRT) houdt de stormen in ons land goed in de gaten. Samen met de weerkundigen van MeteoScience wordt vooraf een inschatting gemaakt van de te verwachten schade. Achteraf wordt de balans opgemaakt.

“We moeten helaas concluderen dat de stormen niet de schade hebben veroorzaakt die we hadden verwacht”, zegt woordvoerder Tim Dokkumse. “Hier en daar zijn wel wat dakpannen weggewaaid, maar van omvangrijke schade is geen sprake. Zelfs na drie stormen staat het dodental nog altijd op nul.”

Het NRT is teleurgesteld door de tegenvallende stormen. “Natuurlijk hoop je op iets anders. Dit is niet waarvoor we het hele jaar getraind hebben”, aldus Dokkumse. “Het vervelende is dat de stormen in het buitenland wél flinke schade hebben aangericht. Dan kun je denken: ha fijn! Maar uiteindelijk gaat dit wel ten koste van het ramptoerisme in ons land.”

 
Deel dit artikel: