15 ℃

Storm Ciara zorgt voor chaos

Foto: Rainer Fuhrmann / Shutterstock.com

De storm Ciara raast zondag met extreme windsnelheden over ons land. Aan zee kunnen windstoten voorkomen van wel 140 kilometer per uur. Dat is orkaankracht. In het hele land zijn maatregelen genomen.

KLM schrapte uit voorzorg al twintig inkomende en twintig uitgaande vluchten. Door de harde wind kan Schiphol minder starts en landingen verwerken. De NS schrapt enkele treinen, maar laat weten dat dat een gebruikelijke procedure. “Dat doen we elke dag, dat heeft verder niets met de storm te maken”, aldus een woordvoerder.

Ook in de sportwereld zijn maatregelen genomen. De KNVB heeft alle voetbalwedstrijden afgelast. Het NK Tegenwindfietsen, dat op de Stormvloedkering in Zeeland wordt verreden, is vanwege de storm vervroegd. Het beach-badminton-toernooi in Scheveningen gaat ondanks de storm gewoon door, evenals het bellenblazen voor de allerkleinsten.

De 6-jarige Luc Broomans uit Katwijk hoeft vandaag niet naar oma. Zijn ouders hebben besloten dat de wekelijkse fietstocht naar verzorgingshuis De Wilbert te gevaarlijk is.

Toch heeft de storm ook enkele positieve gevolgen. Vanwege de storm is de kans op besmetting met het coronavirus in ons land juist kleiner. Met de krachtige zuidwestenwind ligt Nederland gunstig ten opzichte van China.

 
Deel dit artikel: