23 ℃
Vooral jongeren sceptisch

Steeds minder Nederlanders geloven in Beatrix

Steeds minder Nederlanders geloven in Beatrix
Foto: YT CC

Het aantal Nederlanders dat gelooft in Beatrix neemt in rap tempo af. Nog maar een kwart van de bevolking gelooft in het bestaan van de prinses. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau QuestionIt. 

Uit het onderzoek blijkt dat de daling onder jongeren het sterkst is. Maar liefst 83 procent van de jongeren tot 18 jaar gelooft niet in Beatrix. “Je ziet dat deze generatie een stuk kritischer is. Als je jongeren vertelt over Beatrix, dan willen ze bewijs zien. Ze nemen niet zomaar alles klakkeloos aan”, zegt onderzoeksleider Sven Kragt.

Ook de 18-jarige Britt Verheugen is sceptisch over het bestaan van Beatrix. “Dat er een oude prinses in een kasteeltje woont en nooit buiten komt, dat lijkt meer op een sprookje”, lacht ze. “Ik heb natuurlijk weleens foto’s van Beatrix gezien, maar wie zegt dat die niet gemanipuleerd zijn?”

De eveneens 18-jarige Fleur Hissels twijfelt: “Er zijn best veel dingen waar niemand een verklaring voor heeft. Haar uitkering van 1.669.000 euro bijvoorbeeld. Die kan toch niet zomaar elk jaar verdwijnen? Ik weet niet of Beatrix echt bestaat, maar ik geloof wel dat er ‘iets’ is.”

 
Deel dit artikel: