19 ℃

Steeds meer Nederlanders steunen de Dierenbestrijding: “Mensen zijn dieren spuugzat”

Steeds meer Nederlanders steunen de Dierenbestrijding: “Mensen zijn dieren spuugzat”
Foto: Dutchmen Photography / Sergey Furtaev / K Quinn Ferris / Shutterstock.com

Koeien die zorgen voor te veel stikstof in het milieu, een vleermuis die een levensgevaarlijk virus overdraagt, of dassen die het treinverkeer hinderen. Dieren zijn steeds vaker negatief in het nieuws. “Mensen ontdekken eindelijk de waarheid over dieren”, zegt voorzitter Max Hemdestrijker van de Nederlandse Dierenbestrijding.

“De media hebben ons jarenlang een vertekend beeld van dieren voorgeschoteld”, zegt Hemdestrijker. “Hoe vaak zagen we op Facebook geen misleidende foto’s van schattige puppy’s of lieve kittens? Zelfs kinderen werd via kinderboerderijen het idee opgedrongen dat dieren ‘leuk’ zijn. Een grove leugen, dat is het. Hoe vaak moeten mensen op straat nog in de poep trappen? Hoeveel kinderen moeten er nog door een stafford worden gebeten voordat mensen eindelijk eens wakker worden?”

In de afgelopen maanden zag de Dierenbestrijding het aantal donateurs al flink toenemen. “Steeds meer mensen zien in hoe belangrijk ons werk is. Dat is natuurlijk positive ontwikkeling, maar we zijn er nog lang niet”, waarschuwt Hemdestrijker. “De biodiversiteit in ons land is nog veel te hoog. Als we onszelf echt willen verlossen van de overlast en de kleine, satanische pesterijen die dieren ons elke dag aandoen, dan moeten we nu maatregelen nemen. Dat betekent: meer jagers, meer slachthuizen en geen vetbollen meer in de tuin. Het gaat langzaamaan de goede kant op, maar we hebben de oorlog nog niet gewonnen.”

 
Deel dit artikel: