15 ℃

Steeds meer FvD’ers twijfelen aan bestaan van de maan: “Extreem onwaarschijnlijk verhaal”

Steeds meer FvD’ers twijfelen aan bestaan van de maan: “Extreem onwaarschijnlijk verhaal”
Foto: Lisa F. Young / Fernando Astasio Avila / Shutterstock.com

ALMERE - Een bolvormig object dat elke 27 dagen begint aan een rondje om de aarde? Volgens de wetenschap bestaat een dergelijk object en wordt het ‘de maan’ genoemd, maar steeds meer FvD’ers zetten vraagtekens bij die theorie.

Al eeuwen zeggen wetenschappers bewijs te hebben voor het bestaan van de maan. Maar nadat FvD-leider Thierry Baudet eerder al de maanlandingen in twijfel trok, gaat FvD-stemmer Richardo Bosseveld nog een stapje verder. Volgens Bosseveld is het de maan zélf die niet bestaat.

Rond de aarde zou een enorme bol van steen en stof draaien. Bosseveld noemt dat ‘een extreem onwaarschijnlijk verhaal’: “Ga vanavond maar eens kijken. De ene nacht staat dat ding in de lucht keihard te schijnen, de andere nacht zie je ‘m bijna niet. Het klopt gewoon niet.”

Omdat de maan telkens een andere positie heeft ten opzichte van de zon en daardoor anders wordt aangelicht, is deze inderdaad niet altijd volledig te zien. “Dat is wat de msm ons al jarenlang wijs proberen te maken. Het is extreem onaannemelijk allemaal, maar als je afwijkt van het narratief lachen ze je vierkant uit”, aldus Bosseveld. “De maan bestaat niet als niemand er naar kijkt. Albert Einstein. Doe zelf je onderzoek. Ik besta ook niet.”

 
Deel dit artikel: