21 ℃

Baudet nuanceert zijn ontkenning maanlanding: “NASA destijds waarschijnlijk geland op de zon”

Baudet nuanceert zijn ontkenning maanlanding: “NASA destijds waarschijnlijk geland op de zon”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Thierry Baudet heeft deze week in de Tweede Kamer nog maar eens herhaald dat hij niet gelooft dat de mens ooit op de maan is geweest. Vandaag nuanceert hij die visie enigszins door te stellen dat de NASA destijds waarschijnlijk voet op de zon heeft gezet.

Thierry Baudet had deze week in de Tweede Kamer onbedoeld de lachers op zijn hand. Dat kwam uitgerekend door Geert Wilders, iemand die lange tijd toch als een wapenbroeder van Baudet werd gezien. Dat de warme band tussen deze twee inmiddels flink is afgekoeld, blijkt wel uit de reactie van Wilders toen Baudet met veel omhaal verklaarde niet te geloven in de maanlanding van 1969. Wilders hoorde de ontkenning van Baudet meewarig aan en reageerde toen bits: “Nou, volgens mij bent u al vrij ver op weg naar de maan.”

Deze opmerking van Geert Wilders heeft Baudet zichtbaar geraakt. Vandaar dat hij zijn maanlandingcomplot vandaag enigszins nuanceert: “Ik ontken niet dat de NASA in 1969 de kennis en techniek had om mensen de ruimte in te krijgen, maar het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat zij ons de volledige waarheid hebben verteld. Als de NASA, een gecorrumpeerde organisatie die geleid wordt door reptielen en zionisten, ons vertelt dat ze op de maan zijn geland, veronderstel ik dat ze mannen op de zon hebben gezet. Ik was op dat moment niet op de zon om te controleren of het waar is, maar ik acht het zeer waarschijnlijk.”

 
Deel dit artikel: