11 ℃

Spannende dag voor eindexamenkandidaten: “Sommige losers beginnen keihard te janken”

Spannende dag voor eindexamenkandidaten: “Sommige losers beginnen keihard te janken”
Foto: Stockfour / Shutterstock.com

Wel of niet geslaagd? Duizenden scholieren ontvangen vandaag een spannend telefoontje. Docent Nancy Houwersch belt elk jaar honderden leerlingen om het goede of slechte nieuws te brengen.

“Als ik bel, maak ik graag een grapje. Ik ben dol op grapjes”, vertelt Houwersch. “Dan zeg ik bijvoorbeeld dat ik van de politie ben en dat hun vader is overleden. En dan begin ik keihard te lachen en vertel ik dat ze gezakt zijn.”

“Leerlingen reageren heel verschillend op hun examenuitslag”, vervolgt de docente. “Het is altijd leuk als een leerling zakt, terwijl hij dat niet verwacht had. Die pure verbazing, dat is echt genieten. Dan zijn ze niet meer zo stoer hoor. Sommige losers beginnen keihard te janken.”

Houwersch probeert haar leerlingen zo lang mogelijk in spanning te houden. “Vorig jaar heb ik de hele dag niets van me laten horen. Mijn telefoon stond gewoon uit”, giechelt ze. “Pas om half twaalf ’s avonds ging ik bellen. Tegen één meisje zei ik: ‘Sorry, we zijn er nog niet uit. Volgende week hoor je meer’. Hahaha! Om te gieren. Ik wist natuurlijk al lang dat ze gezakt was.”

 
Deel dit artikel: