14 ℃

Netanyahu roept Joost Klein op tot dialoog: “Geweld is nooit de oplossing”

Netanyahu roept Joost Klein op tot dialoog: “Geweld is nooit de oplossing”
Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

TEL AVIV - De Israëlische premier Netanyahu heeft zich uitgelaten over het conflict bij het Eurovisie Songfestival. De Nederlandse zanger Joost Klein zou ‘een fysiek conflict’ hebben gehad met een fotograaf. 

Netanyahu verafschuwt het geweld en roept op vooral de-escalerend te werk te gaan. “Geweld is nooit de oplossing bij conflicten. Ik snap dat emoties soms hoog op kunnen lopen, waardoor mensen zwart-wit kunnen gaan denken. Angst en woede zijn echter slechte raadgevers”, weet de Israëlische premier.

Ondertussen lijken ook songfestivalliefhebbers de dupe te worden van het geweld. Zo konden fans niet via de app stemmen op hun favoriete kandidaten en deed Joost Klein ook niet mee aan de juryshow. Tijdens deze show bekijken vertegenwoordigers van deelnemende landen de acts waarbij zij punten uitdelen.

"Als we dit nu niet weten te smoren, kan het songfestivaldebacle de lont in het kruitvat worden."
Benjamin Netanyahu, premier Israël

Netanyahu roept andere wereldleiders op een gezamenlijk statement te maken tegen Joost Klein en de fotograaf. Ondertussen zou hij ook Qatar hebben gevraagd om te bemiddelen in het conflict, om zo te voorkomen dat andere landen in de geweldsspiraal worden meegezogen: “Als we dit nu niet weten te smoren, kan het songfestivaldebacle de lont in het kruitvat worden. Er zijn om kleinere zaken wereldoorlogen gestart.”

 
Deel dit artikel: