16 ℃
'Uitvinding van de duivel'

SGP pleit voor afschaffen televisie na misstanden NPO

SGP pleit voor afschaffen televisie na misstanden NPO
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Het rapport van de onderzoekscommissie Van Rijn naar de misstanden bij de publieke omroep heeft ook in de politiek voor heel wat opschudding gezorgd. De Tweede Kamerfractie van de SGP wil dat televisies en andere onzedelijke uitvindingen uit de Nederlandse huiskamers verdwijnen.

“De misstanden bij de NPO onderstrepen wat wij feitelijk al jaren roepen”, aldus SGP-leider Chris Stoffer. “De televisie is een duivelse uitvinding die niet alleen kijkers blootstelt aan verderfelijke en zondige beelden, maar kennelijk ook áchter de schermen zorgt voor goddeloos gedrag.”

De laatste keer dat Stoffer zelf naar de televisie keek, was in 2013. “Ik zag Eva Jinek het achtuurjournaal presenteren, waarbij de ronding van haar boezem duidelijk zichtbaar was. Ik heb dezelfde avond nog de beslissing genomen om de tv en andere nieuwerwetse apparaten uit mijn huis te verwijderen.”

Stoffer hoopt dat de recente onthullingen over de misstanden bij de NPO een keerpunt zullen zijn. “Ik bid dat mensen nu eindelijk tot inkeer komen en zich gaan realiseren dat de televisie het gereedschap van de duivel is. En tegen de televisiekijkers zou ik willen zeggen: ooit komt de Dag des Oordeels en zal de Heer u vragen waarom u alleen maar naar Wie is de Mol keek voor de seks.”

 
Deel dit artikel: