18 ℃

Ook Samantha (24) werd slachtoffer van misstanden NPO: “Collega’s weigerden mij op mijn uiterlijk te beoordelen”

Ook Samantha (24) werd slachtoffer van misstanden NPO: “Collega’s weigerden mij op mijn uiterlijk te beoordelen”
Foto: Gorodenkoff / Shutterstock.com

HILVERSUM - Na het vernietigende onderzoeksrapport van de commissie Van Rijn komen steeds meer verhalen naar buiten over de misstanden bij de publieke omroep. Ook de 24-jarige Samantha Muijstans werd het slachtoffer van meerdere nare ervaringen.

Samantha werkte twee weken als presentatrice van een actualiteitenrubriek voor NPO3. “Mijn rubriek heeft de tv nooit gehaald, want al na een paar dagen begonnen de pesterijen”, herinnert Samantha zich. “Collega’s zeiden dat ik te weinig journalistieke ervaring had en niets begreep van de teksten die ik voorlas. Ik dacht: wtf?? Ik wees direct naar mijn lichaam. Iedereen kon zien dat ik heel erg knap ben, maar daar hielden ze totaal geen rekening mee. Ze weigerden mij op mijn uiterlijk te beoordelen. Zó oneerlijk.”

Door de afwijzing werd Samantha erg onzeker over haar kansen bij de publieke omroep: “Ze vonden dat ik geen presentatietalent had. Uit pure wanhoop moest ik andere dingen verzinnen om tóch een baan voor de camera te kunnen krijgen. Bij de commerciële omroepen kon ik mezelf altijd moeiteloos omhoogneuken, maar bij de publieke omroep kreeg ik daar niet eens de kans voor! Telkens als ik bij de omroepbazen onder het bureau kroop, kreeg ik ‘nee’ te horen. ‘Dit doen we hier niet’, zeiden ze dan. En daar moest ik het mee doen. Schandalig.”

 
Deel dit artikel: