14 ℃

SGP: “Jezus akkoord met Miljoenennota”

SGP: “Jezus akkoord met Miljoenennota”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - De Miljoenennota die op Prinsjesdag werd gepresenteerd, is akkoord bevonden door Jezus Christus. Dat heeft de SGP-fractie in de Tweede Kamer laten weten aan het kabinet.

In de Miljoenennota staan plannen van het kabinet om de koopkracht van vooral de lagere inkomensgroepen te herstellen. Zo gaat de huurtoeslag omhoog en wordt de arbeidskorting flink verhoogd, ook voor christelijke burgers. De SGP heeft de Miljoenennota inmiddels in gebed voorgelegd aan Jezus.

“Wij geloven veel, maar niet in de scheiding van kerk en staat. Persoonlijk hebben wij wel het een en ander aan te merken op de begroting, maar dat doet er niet toe. Het gaat erom wat Jezus vindt”, laat SGP-leider Chris Stoffer weten.

Jezus ziet volgens de SGP geen noemenswaardige obstakels in de Miljoenennota. “Het was een stevig gebed, maar voor de meeste economische plannen hebben wij inmiddels Zijn goedkeuring”, aldus Stoffer. “Jezus moet de begroting nog wel voorleggen aan Zijn Vader en de Heilige Geest, maar de verwachting is dat we op alle punten Hun zegen krijgen. En dan kunnen we door.”

 
Deel dit artikel: