16 ℃

Peiling: SGP en PVV populairst onder zuigelingen tot 6 maanden

Peiling: SGP en PVV populairst onder zuigelingen tot 6 maanden
Foto: Syda Productions / Shutterstock.com

DEN HAAG - Een meerderheid van de allerjongste Nederlanders hoopt op een overtuigende verkiezingswinst voor de SGP van Chris Stoffer en de PVV van Geert Wilders. Dat blijkt uit een peiling onder zuigelingen in de leeftijd van 0 tot 6 maanden.

Bureau QuestionIt peilde de stemming onder vijftig pasgeboren Nederlanders in de drie grote steden. “Uit de peiling blijkt dat de meeste zuigelingen zich vooral kunnen vinden in de verkiezingsprogramma’s van de christelijke partijen”, zegt onderzoeksleider Sven Kragt. “Met name de SGP kan op rekenen op veel steun van pasgeboren burgers. Een overgrote meerderheid van de zuigelingen was het eens met het strenge anti-abortus-standpunt van de christelijke partijen.”

In de zuigelingenpeiling komt de PVV van Geert Wilders als tweede uit de bus: “Wanneer we het beknopte verkiezingsprogramma van Wilders met kracht in de wieg smeten, kregen we minder negatieve feedback dan bij het boekwerk van de VVD, dat bijna twee maal zo dik is. Het speelt natuurlijk wel mee dat alle ondervraagden in Nederland geboren zijn.”

 
Deel dit artikel: