Scouting klaar voor eventuele oorlog tegen Rusland

Scouting klaar voor eventuele oorlog tegen Rusland
Foto: Procyk Radek / Shutterstock.com

REMSBEEK - Mocht het tot een militaire confrontatie komen tussen Rusland en het NAVO-bondgenootschap, dan kan de NAVO rekenen op de hulp van tienduizenden scouts. Het scoutingleger is snel inzetbaar en kan door het formaat van de scouts komen op plekken die voor volwassen militairen moeilijk bereikbaar zijn. 

De spanningen tussen Rusland en de NAVO-landen nemen nog steeds toe. Poetin dreigde deze week opnieuw met een Derde Wereldoorlog. Mocht het inderdaad zo ver komen, dan is de scouting er klaar voor. Hopman Sem Marsingh van de 32ste Welpdivisie zegt dat zijn scouts klaar zijn voor de strijd: “De NAVO kan een beroep op ons doen voor de strijd tegen de Russen. Hier hebben we jarenlang voor getraind.”

Wereldwijd telt de scoutingorganisatie zo’n 50 miljoen goed getrainde scouts. Welke bijdrage de scouts aan de strijd tegen de Russen zullen leveren is nog onduidelijk. “Onze Explorercompagnie is gespecialiseerd in genietaken, zoals het bouwen van tijdelijke bruggen”, zegt Marshing. “De Welpen zijn uitstekend inzetbaar als grondtroepen en voor het opsporen van bermbommen.”

Bang voor het Russische leger zijn de scouts volgens Marsingh niet: “Onze 16e Welpcompagnie bestaat uit kinderen tussen 7 en 11 jaar oud. Zij voelen nog weinig angst.”

 
Deel dit artikel: