14 ℃

School geeft Happy Meal als Kerstontbijt

Bij het jaarlijkse kerstontbijt op school krijgen leerlingen meestal brood of fruit. Dat het ook anders kan, bewees de Limburgse basisschool De Boterbloem. Alle kinderen genoten deze week van een overheerlijk Happy Meal.

Foto: ChameleonsEye / Shutterstock.com

Het is pas 9 uur ’s ochtends als ruim tweehonderd Happy Meals worden afgeleverd bij de basisschool. Even later kauwen de kleuters tevreden op hun hamburgers. “De oudere kinderen krijgen een Big Mac. De dikke kindjes eten meer, dus die krijgen er twee”, zegt schooldirecteur Frank Coevelaer.

De school koos dit jaar voor een andere aanpak van het traditionele kerstontbijt. “De kinderen mochten zelf het eten kiezen”, vertelt Coevelaer. “We hadden nog volkorenbrood voorgesteld, maar ze hadden veel liever hamburgers. Kinderen houden niet zo van onbekend voedsel. McDonald’s kennen ze tenminste. Daar eten ze ’s avonds met hun ouders ook.”

De schooldirecteur kijkt terug op een geslaagd kerstontbijt: “Het was mooi om de leerlingen zo te zien smikkelen. Na de kerstvakantie hopen we de kinderen elke dag een Happy Meal te kunnen aanbieden. Op verzoek van de ouders gaan we binnenkort overleggen met McDonald’s.”

 
Deel dit artikel: