12 ℃

Scholieren krijgen drie weken langer ijsvrij

Foto: C. Welman / Shutterstock.com

Het kabinet kwam zondag bijeen om voor overleg over de ongekende kou in ons land. In samenspraak met experts is besloten om alle scholieren nog eens drie weken langer ijsvrij te geven. Ook de rest van Nederland krijgt het advies om zo veel mogelijk thuis te blijven. Dinsdag zal premier Rutte het besluit toelichten.

Eerder maakte het kabinet bekend dat scholieren tot 18 januari ijsvrij hebben, maar gezien de weersvooruitzichten neemt het kabinet extra maatregelen.

Volgens politiek verslaggever Mieke de Jong is dit besluit uniek in Nederland: “We hoorden decennialang dat extreme kou in ons land tot het verleden behoort. Toch hebben we al wekenlang temperaturen van rond het vriespunt. In verschillende delen van het land heeft het zelfs meerdere dagen achter elkaar geijzeld. En dan hebben we het nog niet eens over de sneeuw die in Limburg is gevallen. Op sommige plekken lag zoveel sneeuw dat je de strepen op de weg niet meer kon zien. Dat geeft natuurlijk levensgevaarlijke situaties voor fietsende kinderen. Terecht dat het kabinet het risico op vallende scholieren tot een minimum wil bepreken door de scholen langer gesloten te houden.”

Alle scholieren hebben in ieder geval de komende drie weken nog ijsvrij. Eind januari zal de situatie opnieuw worden bekeken.

 
Deel dit artikel: